• А
 • Б
 • В
 • Г
 • Д
 • Е
 • Ж
 • З
 • И
 • К
 • Л
 • М
 • Н
 • О
 • П
 • Р
 • С
 • Т
 • У
 • Ф
 • Х
 • Ц
 • Ч
 • Ш
 • Э
 • Ю
 • Я
 • A
 • B
 • C
 • D
 • E
 • F
 • G
 • H
 • I
 • J
 • K
 • L
 • M
 • N
 • O
 • P
 • Q
 • R
 • S
 • T
 • U
 • V
 • W
 • X
 • Y
 • Z
 • #
 • Текст песни Орце Стевковски - Од Каде Доjдовте

  Исполнитель: Орце Стевковски
  Название песни: Од Каде Доjдовте
  Дата добавления: 07.04.2015 | 17:03:59
  Просмотров: 3544
  2 чел. считают текст песни верным
  2 чел. считают текст песни неверным
  На этой странице находится текст песни Орце Стевковски - Од Каде Доjдовте, а также перевод песни и видео или клип.
  Од каде дојдовте да не дојдете
  што ви лошо сторивме та не јадете
  во ова земја убава се ви дадовме
  на наши стари огништа куЌи изградивте.

  И тоа не е се што ни зедовте
  наши мајки, браќа и сестри во црно завивте
  ја расплакавте цела Битола
  ја зацрнивте Македонија.

  Душмани зверови да бог да се сотрете.
  Дојде време, дојде час со вас да ја решиме.
  Со години се спремате пушки зедовте
  на овој мирен древен народ зло нанесовте.

  Вие добро знаете што направивте.
  Многу брзу наше добро заборавивте
  и со пушки, клети да сте, на нас тргнавте
  наши мајки браќа сестри во црно завивте.

  Вие добро знаете што направивте.
  Ова света родна земја ја испоганивте.
  Ако треба се до еден живот даваме
  Македонијо земјо мила Ќе те браниме.

  А смело велам нема, не се даваме
  Ова земја убава ќе ја браниме.
  А господ златен гледа ќе ви врати се
  што на моите другари живот зедовте.

  Монолог

  О тешко ми е земјо мила
  Тешка тага во душа се свила
  Пак ми те газат душмани клети
  Пак ги палат твоите села
  Пак сакаат земјо да ми те делат
  О проклети да се проклети но верувај мајко
  Над твоите чеда што нежалат живот
  да останеш цела

  Слава и почит на сите
  што дадоа живот за тебе, за тебе Македонијо мила.
  Aude Kade doјdovte but not doјdete
  INTO vie losho storivme she did not јadete
  in the Peninsula zemјa subtract se ve dadovme
  on our old ognishta kuЌi izgradivte.

  And not toa e lo INTO nor zedovte
  Our maјki, braќa and sisters in tsrno zavivte
  јa rasplakavte intact Bitola
  јa zatsrnivte Makedoniјa.

  Dushmans zverovi yes god yes se erase.
  Doјde time doјde hour with you so јa determination.
  With Godin se spremate gun zedovte
  on ovoј Mirren is ancient evil people nanesovte.

  Wie know good INTO napravivte.
  Many of our good brzu zaboravivte
  and with guns, stand da ste, us trgnavte
  maјki braќa our sisters in tsrno zavivte.

  Wie know good INTO napravivte.
  Ova light is native zemјa јa ispoganivte.
  Ako treba se to Eden stomach davame
  Makedoniјo zemјo sweet Ќe those branime.

  A bold VELAM dumb not behold davame
  Ova zemјa subtract ќe јa branime.
  And gentlemen Zlaten gleda ќe vie gates of lo
  INTO to moite drugari zedovte stomach.

  Monologue

  About teshko of e zemјo sweet
  Teshka tag in the shower had built ce
  Pack of those gazat dushmans stand
  Ban Ki-chambers tvoite village
  Pak sakaat zemјo yes of those delat
  About Prokletije Prokletije yes se but veruvaј maјko
  Over tvoite Chad INTO nezhalat stomach
  so stay intact

  Fame and honoring sieve
  INTO Dado belly for you, for you Makedoniјo sweet.
  Опрос: Верный ли текст песни?
  ДаНет